Home » Geen categorie » Cagnina wint de titel (en een pyjama) in Zweden

Cagnina wint de titel (en een pyjama) in Zweden

Cagnina wint de titel (en een pyjama) in Zweden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-385) heeft het Futuretoernooi van Bastad (Zweden, $ 10 000) op zijn naam geschreven. In de finale was hij in drie sets te sterk voor de Japanner Kaichi Uchida (ATP-466).

Cagnina, eerste reekshoofd in Bastad, had het niet onder de markt met de 21-jarige Japanner. Uchida, gerangschikt als vierde reekshoofd, stond na set één 6-4 in het krijt, maar vocht zich terug in de wedstrijd: 6-3. In de beslissende derde set was Cagnina echter een maatje te groot: 6-2.

Voor Cagnina is het de eerste titel van het seizoen. Vorig jaar won hij twee Futures op het de Rising Stars Tennis Tour aan de Belgische kust, in totaal is het al zijn achtste Future-overwinning.

Ook in het dubbelspel maakte Cagnina kans op de titel. Aan de zijde van Omar Salman (ATP D-1 126) kwam hij echter enkele maten tekort tegen het Zweedse duo Markus Eriksson (ATP D-373) en Milos Sekulic (ATP D-381). De Belgische tandem ging met 6-2 en 6-3 onderuit tegen de tweede reekshoofden.

Pyjama

Cagnina haalde met zijn overwinning in het enkelspel niet alleen de titel en 18 ATP-punten binnen, hij won ook een pyjama. Dat leerde Twitter ons althans.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws