Home » Rising Stars Tennis Tour » Cagnina wint toernooi in De Haan

Cagnina wint toernooi in De Haan

Cagnina wint toernooi in De Haan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-313) heeft het toernooi van De Haan ($ 10.000) op zijn naam geschreven. Hij won in de finale van de Fransman Maxime Tabatruong (ATP-494) in twee spannende sets.

De finale zou normaal rond 15 uur plaatsvinden op Tennisclub De Polderblomme in De Haan. Vanaf 13 uur begon het echter onophoudend te regenen aan de kust. Hierdoor werd er beslist om de wedstrijd op een indoor gravelbaan op Tennisclub Blankenberge te laten spelen. Een kleine 200 mensen maakten de rit naar Blankenberge. Zij zullen zich dit alvast niet beklaagd hebben, want zij kregen een hoogstaande wedstrijd te zien. De prijsuitreiking ging gewoon door op TC De Polderblomme.

De eerste set ging gelijk op tot 4-4. In het negende spel kon Cagnina de eerste break forceren en kwam hij voor het eerst in de set aan de leiding te staan met 5-4. Onze landgenoot kon probleemloos uitserveren en pakte de eerste set met 6-4.

Ook in de tweede set ging het gelijk op. Bij 3-3 ging Cagnina door de opslag van Tabatruong. De Belg won nadien zijn eigen opslagspel en kwam op een 5-3-voorsprong. Het einde van de wedstrijd leek in zicht, maar Tabatruong vocht terug. Hij redde twee matchpunten en kon dankzij enkele knappe winners drie spelletjes op rij winnen. Bij 5-6 kon Cagnina zijn opslagspel behouden en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen in de tweede set. Cagnina nam meteen de leiding en kwam 5-2 voor te staan. Opnieuw kon de Fransman matchpunten wegwerken. Uiteindelijk kon Cagnina aan het langste eind trekken in de tiebreak en haalde hij het met 9-7.

De 21-jarige Luikenaar wint in De Haan zijn eerste titel van 2015, zijn vijfde enkeltitel in totaal. De eerste maanden van 2015 was Cagnina zijn vertrouwen kwijt, maar dat heeft hij alvast teruggevonden in De Haan. Hij last nu een week van rust in. Nadien komt hij in actie op het toernooi van Duinbergen.

Tabatruong blijft ook volgende week aan de Belgische kust en zal hij deelnemen aan het toernooi van Nieuwpoort.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws