Home » Billie Jean King Cup » Callens zamelt geld in voor Peru: “Ik wil nog eens een uitdaging aangaan”

Callens zamelt geld in voor Peru: “Ik wil nog eens een uitdaging aangaan”

Callens zamelt geld in voor Peru: “Ik wil nog eens een uitdaging aangaan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gewezen toptennisster Els Callens zamelt geld in voor het goede doel.

Callens, die in 2001 met België de Fed Cup won en een jaar eerder een bronzen medaille binnenhaalde op het dubbelspel op de Olympische Spelen in Sydney, organiseert verschillende activiteiten ten voordele van de aardappelboeren in Peru. “Ik organiseer een cardio en droogkast challenge en verloot ook enkele tennis hebbedingen voor verzamelaars”, vertelt ze aan Tennisplaza. “O.a. gesigneerde posters van Martina Hingis en Jennifer Capriati.”

“Het gaat om een initiatief van NGO Trias. Ik was meteen enthousiast omdat ik graag nog eens een uitdaging wil aangaan.” En die uitdaging zal de Belgische terugvinden in november, wanneer ze ze samen met negen andere ondernemers een trektocht van vijf dagen door het Andesgebergte zal maken. “We zullen in tenten slapen, zonder enig comfort, puur in de natuur. Ik ga dus zeker mezelf tegenkomen.”

“Het wordt een heel avontuur, maar het mooie is dat dit gekoppeld is aan een goed doel. De plaatselijke aardappelboeren overleven in Peru door de verkoop van aardappelen. Hun aardappels moeten echter eerst droogvriezen om hen eetbaar te maken. Met de opwarming van de aarde hebben ze steeds meer vrieskamers nodig en daarvoor zamelen we geld in.”

[alert type=”info” title=”Meer info”]De challenges vinden plaats op 19 september vanaf 18u30 op Royal Antwerp T.C.. Meer info kan je hier terugvinden.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws