Home » Olympische Spelen » Canada past voor Olympische Spelen, Pospisil: “Juiste beslissing”

Canada past voor Olympische Spelen, Pospisil: “Juiste beslissing”

Canada past voor Olympische Spelen, Pospisil: “Juiste beslissing”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het is nog altijd koffiedik kijken of de Olympische Spelen komende zomer zullen doorgaan. Canada wacht een officiële beslissing alvast niet af en stuurt geen atleten naar Tokio (Japan). Ook geen tennissers dus.

De Olympische Spelen staan ingepland voor 24 juli t.e.m. 9 augustus. Canada wil dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de Spelen een jaar uitstelt omwille van de huidige coronacrisis. “We zitten midden in een wereldwijde gezondheidscrisis die veel belangrijker is dan sport”, klinkt het in Canada dat dus niet zal deelnemen, mochten de Spelen toch dit jaar doorgaan. Ook voor de Paralympische Spelen zal het land geen atleten uitsturen.

Atleten kunnen wachten

Vasik Posposil (ATP-93), de Canadese nummer 4 bij de mannelijke tennissers, reageerde alvast begripvol op Twitter. “Een moeilijke, maar wel juiste beslissing. Atleten en sport evenementen kunnen wachten. Dit is groter dan sport.”

Zijn vrouwelijke collega en landgenote Eugenie Bouchard (WTA-328) retweette de aankondiging van het Canadese Olympische team.

Verwacht wordt dat de komende dagen andere landen het voorbeeld van Canada zullen volgen. In Tokio bereidt men zich naar verluidt ook al voor om de Spelen te verplaatsen naar 2021, maar officieel is daarover nog geen beslissing gevallen.

UPDATE 24/03/2020 – 17U30

De Olympische Spelen worden verplaatst naar 2021 en zullen ten laatste in de zomer georganiseerd worden. Tokio blijft gaststad en ook de naam ‘Tokyo 2020’ blijft behouden.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws