Home » Olympische Spelen » Carreño Busta grijpt brons na stunt tegen Djokovic

Carreño Busta grijpt brons na stunt tegen Djokovic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP-11) heeft verrassend de bronzen medaille in Tokio veroverd na een spannende partij tegen nummer één Novak Djokovic (ATP-1).

Na de nederlaag van Djokovic tegen Alexander Zverev (ATP-5) moest de nummer één in de kleine finale aan de bak tegen de Spaanse underdog Carreño Busta die niet kon winnen van de Rus Karen Khachanov (ATP-25).

Zesde reekshoofd Carreño Busta nam de beste start en greep de eerste set met 6-4. In een spannende tweede set bracht een tiebreak de beslissing. Carreño Busta kreeg een matchbal maar Djokovic keerde met een sterke service terug en greep de tiebreak met 8-6.

Djokovic begon de derde set echter niet goed. Hij verloor zijn eerste opslagspelletje en moest dus achtervolgen. De Serviër kon geen kansen creëren op de opslag van zijn tegenstander en sloeg uit frustratie zijn racket kapot.

(lees verder onder de tweet)

Bij 5-3 serveerde Carreño Busta voor de match en maakte het na bijna drie uur af bij zijn zesde matchbal. De meestal gereserveerde Spanjaard was onder de indruk met zijn zege en moest een traantje laten.

(lees verder onder de tweet)

De Spanjaard speelde hij een indrukwekkend toernooi in Tokio. Hij klopte eerder in het toernooi ook tweede reekshoofd Daniil Medvedev (ATP-2) . Hij is de vierde Spaanse tennisser die een medaille pakt op de Olympische Spelen.

(lees verder onder de tweets)

Khachanov en Zverev zullen zondag in de finale strijden voor de felbegeerde gouden medaille. Djokovic speelde normaal gezien nog de match voor een bronzen medaille in het gemengd dubbelspel maar geeft forfait voor de partij met een schouderblessure.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS