Home » Geen categorie » Challengertoernooi van Bergen lanceert crowdfunding

Challengertoernooi van Bergen lanceert crowdfunding

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Twaalf jaar lang was het Challengertoernooi van Bergen een certitude op de ATP-kalender. Door het wegvallen van de hoofdsponsor is het toernooi in gevaar. Via crowdfunding kunnen alle tennisfans een steentje bijdragen om het toernooi te redden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Ethias Trophy was meer dan tien jaar een springplank voor Belgisch en Europees talent en werd meermaals verkozen tot beste challengertoernooi. Om het toernooi na het wegvallen van hoofdsponsor Ethias te redden, lanceert de organisatie een grote crowdfunding actie.

Er is 200 000 euro nodig om het toernooi te redden. Als er 20 000 fans elk 10 euro bijdragen, de gemiddelde prijs van een ticket, dan kan het Challengertoernooi van Bergen blijven bestaan. Belgische toppers zoals David Goffin, Steve Darcis, de broers Rochus, Xavier Malisse en Ruben Bemelmans sierden de afgelopen jaren de affiche en ook heel wat internationale spelers zoals Andy Murray, Nicolas Mahut, Ernest Gulbis en Andreas Seppi stonden er op het terrein.

Tennisfans kunnen kiezen uit verschillende “pakketten” op het RisingTrack crowdfunding platform. Voor 10 euro à 50 euro krijg je tickets voor het toernooi met enkele leuke extra’s, voor 350 euro kan je een exclusieve T-shirt van Goffin of een andere ster bemachtigen. In onderstaand filmpje steekt Goffin het toernooi een hart onder de riem, en roept het alle fans op tot actie.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS