Home » Geen categorie » Challengertoernooi van Bergen ten dode opgeschreven na crowdfundingflop?

Challengertoernooi van Bergen ten dode opgeschreven na crowdfundingflop?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Via crowdfunding probeerde de organisatie van het Challengertoernooi van Bergen de voorbije weken 200 000 euro te verzamelen. Met slechts iets meer dan 12 000 euro op de uiteindelijke teller lijkt het toernooi ten dode opgeschreven.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Midden maart lanceerde de organisatie van de voormalige Ethias Trophy een oproep aan de tennisfan: als er twintigduizend fans elk 10 euro bijdragen, de gemiddelde prijs van een ticket, dan kan het Challengertoernooi van Bergen blijven bestaan. Eén maand later is het fonds gesloten en blijft de teller steken op 12 066 euro, amper 6% van de vooropgestelde en broodnodige 200 000 euro.

“Ik weet niet wat te zeggen”, evalueert organisator Gaëtan Jacquemin op La Libre.be. “Ik wil alle media en spelers bedanken die van zich hebben laten horen en ons de voorbije weken gesteund hebben.”

Dinsdag duidelijkheid

Tennisplaza België vroeg aan toernooidirecteur Dominique Monami of dit nu het einde betekent voor het toernooi. “Ik mag hier momenteel nog niets over zeggen, maar komende dinsdag zal er meer duidelijkheid zijn”, klonk het.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS