Home » Geen categorie » Chantraine en Kerfs door in Oldenzaal, drie Belgische dames out

Chantraine en Kerfs door in Oldenzaal, drie Belgische dames out

Chantraine en Kerfs door in Oldenzaal, drie Belgische dames out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Oldenzaal (Nederland, $ 15 000) hebben Deborah Kerfs (WTA-591) en Catherine Chantraine (WTA-706) de tweede ronde bereikt. Chantraine had een kleine stunt beet door het vijfde reekshoofd te verslaan. 

Kerfs, het achtste reekshoofd, ging met 6-3 en 6-4 voorbij lucky loser Jamie Jillissen (NG). Haar volgende tegenstander wordt de Duitse Julyette Maria Josephine Steur (WTA-627). Chantraine moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitse Dana Kremer (WTA-548), het vijfde reekshoofd. De Belgische was in goede doen en versloeg Kremer met 6-2 en 6-3. In de tweede ronde wacht Katharina Hering (WTA-738).

Luna Meers (NG) zat dichtbij een stunt tegen het zesde reekshoofd Yana Morderger (WTA-571). Na een verloren eerste set sloeg Meers even hard terug. Pas in de tiebreak van de beslissende set moest de Belgische het onderspit delven. Na iets meer dan drie uur wedstrijd stonden de 2-6, 6-2, 6-7 (2) cijfers op het scorebord.

Luna Meers – © Birgit Dewulf

Eliessa Vanlangendonck (WTA-774) gooide bij een 1-5 achterstand de handdoek in de ring tegen de Amerikaanse Chiara Scholl (WTA-361). Vierde reekshoofd Britt Geukens (WTA-537) liet zich verrassen door de Britse kwalificatiespeelster Francesca Jones (WTA-1118). De nog maar 16-jarige Britse won met duidelijke 2-6, 1-6 cijfers.

In het dubbelspel staan Kerfs (WTA D-455) en Scholl (WTA D-329) in de kwartfinale. Ze wonnen van Anastasiya Shleptsova (WTA D-975) en Aymet Uzcategui (WTA D-1034) met 6-0 en 6-4.

koen

koen

Meer nieuws