Home » Grand Slam » Chaos en frustratie door positieve coronatest tijdens kwalificaties Australian Open

Chaos en frustratie door positieve coronatest tijdens kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Positieve resultaten van coronatests zorgen voor tumult tijdens de kwalificaties van de Australian Open. De Fransman Elliot Benchetrit (ATP-221) is het opvallendste slachtoffer.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de eerste kwalificatieronde stond Denis Kudla (ATP-114) tegenover Benchetrit. De Amerikaan leidde met 6-4 en 5-3 toen de supervisor de coach van Kudla informeerde over een positieve coronatest. Volgens de reglementen zou Kudla zich bij de volgende kantwissel moeten terugtrekken uit het toernooi. Maar Kudla won zijn opslagspelletje, en won zo de wedstrijd met 6-4 en 6-3.

De Amerikaan moet forfait geven voor zijn wedstrijd in de tweede kwalificatieronde, waardoor de Australiër Dane Sweeny (ATP-794) rechstreeks in de derde kwalificatieronde staat. Had Benchetrit het spelletje bij 5-3 gewonnen, dan mocht hij aantreden in de tweede kwalificatieronde. De Fransman kan nog extra pech hebben, als hij beschouwd wordt als een close contact van Kudla, dan moet hij tien dagen in quarantaine gaan in Doha.

Waarom mocht Kudla spelen, ondanks een positieve test?

Kudla bracht een negatief testresultaat mee uit zijn thuisland en ook zijn eerste test in Doha was negatief. Pas bij zijn tweede test in Doha bleek dat hij positief was, hij geraakte dus wellicht besmet in Doha zelf. De spelers vermoeden dat ze besmet zijn geraakt door het hotelpersoneel, dat niet regelmatig getest wordt. In het hotel nemen ze ook de dienstlift voor het personeel.

Ook Francisco Cerundolo (ATP-139) moest zich terugtrekken na een positieve test. De Argentijn klopte Guillermo Garcia-Lopez (ATP-222) met 6-2 en 6-4, maar ook zijn testresultaat geraakte pas achteraf bekend. De Spanjaard Mario Vilella Martinez (ATP-186) krijgt zo een walkover naar de derde kwalificatieronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS