Home » Grand Slam » Roland Garros » Chardy maatje te groot voor Goffin in Parijs

Chardy maatje te groot voor Goffin in Parijs

Chardy maatje te groot voor Goffin in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-18) is er niet in geslaagd om zich voor de tweede keer in zijn carrière te plaatsen voor de achtste finale op Roland Garros. De Belgische nummer één moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Jérémy Chardy (ATP-45), die het haalde in drie sets.

Goffin en Chardy zijn trainingsmaatjes, en kennen elkaar dus goed. De Fransman was in de vorige ronde te sterk voor John Isner (ATP-16) en verkeert in een bloedvorm. In de eerste set kwam Goffin nochtans op voorsprong, maar Chardy kwam al snel op dreef en won de eerste set met 6-3.

In set twee kon Goffin lange tijd aanklampen, maar uiteindelijk sleepte Chardy de set met 6-4 in de wacht. Onze landgenoot maakte meer fouten dan Chardy, en daar maakte de Fransman duidelijk gebruik van. In de derde set was de veer helemaal gebroken bij Goffin, die met 6-2 ten onder ging. Chardy mag zich nu opmaken voor een duel met derde reekshoofd Andy Murray (ATP-3).

Goffin mag nu uitkijken naar het grasseizoen, hij is één van de toppers op de Topshelf Open in Rosmalen. Dankzij zijn plaats in de derde ronde zal hij ook enkele plaatsen stijgen op de rankings.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: derde ronde”]David Goffin – Jeremy Chardy (FRA) 3-6 4-6 2-6[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws