Home » Rising Stars Tennis Tour » Chileen Lama wint Rising Stars Oostende

Chileen Lama wint Rising Stars Oostende

Chileen Lama wint Rising Stars Oostende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Chileen Gonzalo Lama (ATP-385) heeft het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van Oostende op zijn naam geschreven. In de finale klopte hij de Duitser Marvin Netuschil (ATP-674) in twee sets.

Op weg naar de finale klopte de 22-jarige Chileen achtereenvolgens de Duitser Ivo Mijic (ATP-1209), onze landgenoot Joran Vliegen (ATP-673) en de Fransmannen Florent Diep (ATP-948) en Antoine Hoang (ATP-770).

In de eerste set van de finale was de Chileen de betere en haalde hij het met 6-3. De tweede set ging gelijk op en waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin kwam de Duitser 5-1 voor te staan. Lama knokte zich terug tot 5-5. Bij 6-5 kreeg de Duitser een eerste setpunt, wat hij niet kon verzilveren. Ook het tweede setpunt bij 7-6 kon Netuschil niet winnen. Uiteindelijk pakte de Chileen de tiebreak met 9-7 en won zo zijn tweede titel van het seizoen.

De Chileen boekte zijn zevende toernooizege uit zijn carrière, waarvan één titel in het Challengercircuit. Hij bereikte vorig jaar zijn hoogste positie op de wereldranking, nummer 196.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws