Home » Geen categorie » Christophe Rochus begint aan tweede professionele sportcarrière

Christophe Rochus begint aan tweede professionele sportcarrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Christophe Rochus ging drie jaar geleden op tennispensioen maar heeft een nieuwe passie gevonden. Hij wil professioneel golfer worden en zal meedoen aan een kwalificatietoernooi op het derde niveau van het Europese golfcircuit.

Christophe Rochus, de voormalige nummer 38 van de wereld, neemt vanaf donderdag deel aan een golftoernooi in het Spaanse Malaga, op een kwalificatietoernooi voor de Alps Tour, het derde niveau van het Europese golfcircuit.

“Het is vergelijkbaar met de futurestoernooien in het tennis”, laat de Belg weten aan persagentschap Belga. “Om deel te nemen moet je professioneel golfer zijn, dat is mijn doel via de opleiding die ik bij PGA (Professional Golfers Association, red.) België volg.”

Christophe Rochus, de vier jaar oudere broer van Olivier, heeft echter een moeilijke opgave voor de boeg. De 36-jarige Belg moet maar liefst vier kwalificatierondes winnen om door te stoten naar de Alps Tour, die bestaat uit verschillende toernooien in onder meer Italië en Frankrijk. “Het zal moeilijk worden om het te halen. Bovendien zal ik door mijn verschillende bezigheden zeker niet het hele circuit kunnen spelen. Mijn doel is om de eerste twee kwalificatieronden te overleven, dat is al een hele uitdaging.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS