Home » Geen categorie » Chung kroont zich tot beste Next Gen speler in Milaan

Chung kroont zich tot beste Next Gen speler in Milaan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-54) mag zich als eerste de Next Gen kampioen noemen. Hij bleef gedurende de hele week ongeslagen en gaat met een mooie prijzenpot naar huis. 

Andrey Rublev (ATP-37) kon revanche nemen voor zijn verloren poulewedstrijd tegen Chung eerder deze week. Maar de Zuid-Koreaan bleek oppermachtig in Milaan. The Professor, een bijnaam die hij kreeg dankzij zijn bril, won zijn eerste ATP-titel door de Rublev te verslaan met 3-4 (5), 4-3 (2), 4-2 en 4-2. Hij is zo de eerste Zuid-Koreaan die een ATP-titel wint sinds Hyung-Taik Lee in 2003. Chung verlaat Milaan met $ 390 000 aan prijzengeld. Er waren geen ATP-punten te verdienen.

“Ik ben gewoon erg erg blij want, ik weet het niet, ik weet echt niet hoe ik hier in Milaan heb kunnen winnen”, aldus een overgelukkige Chung.

“Het was een erg zware wedstrijd vanavond tegen Rublev. Hij speelde beter dan de vorige keer, dus ik probeerde gewoon mijn beste tennis te spelen.”

De strijd voor de derde plaats was een afknapper. Borna Coric (ATP-48) moest door een virus verstek geven, waardoor Daniil Medvedev (ATP-65) de wedstrijd cadeau kreeg.

 

koen

koen

MEER NIEUWS