Home » Grand Slam » Wimbledon » Cilic eerste finalist op Wimbledon

Cilic eerste finalist op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Kroaat Marin Cilic (ATP-6) heeft als eerste de finale bereikt op Wimbeldon. Hij ging in vier sets voorbij de Amerikaan Sam Querrey (ATP-28). 

Voor beide spelers was dit de eerste keer dat ze de halve finale op Wimbledon bereikten. Cilic had het mentale voordeel dat hij zich eerder al in deze situatie bevond op een grandslamtoernooi. Voor de 29-jarige Querrey was deze halve finale een primeur. Het was echter de Amerikaan die nipt met de eerste set ging lopen: 6-7 (6). Beide spelers gaven elkaar geen cadeaus en in de volgende manches legden beide spelers elkaar het vuur aan de schenen.

Cilic kon het verschil maken in de gewonnen tweede opslagen (67% vs. 48%) en het aantal winners (70 vs. 46). Na bijna drie uur wedstrijd kon de Kroaat de partij winnen met 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3) en 7-5. Hij staat zo na zijn winst op de US Open van 2014 in zijn tweede finale op een Grand Slam. De laatste keer dat er een Kroaat in de finale van Wimbledon stond, won hij het toernooi. Dat was Goran Ivanisevic in 2001.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER