Home » Davis Cup » Cilic: “Ik zou België niet zomaar uitsluiten als winnaar”

Cilic: “Ik zou België niet zomaar uitsluiten als winnaar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Marin Cilic (ATP-5) ziet het Franse team niet zomaar winnen in de finale van de Davis Cup. Hij geeft de Belgen zeker een kans om de Davis Cup-beker mee naar huis te nemen. 

Cilic is van mening dat België een sterke underdog is in de finale van de Davis Cup. Dat is zeker het geval nadat Frankrijk zijn keuze voor ondergrond bekend maakte. Het Franse team zal de Belgen ontvangen op een indoor hard court onder het dak van het Stade Pierre Mauroy in Rijsel.

“Ik vind het interessant van de Fransen om voor een indoor hard court te kiezen. Ik verwachtte dat ze op gravel zouden spelen”, aldus Cilic.

“Daardoor denk ik dat het in een mooie richting voor de Belgen kan gaan. Hoewel Steve Darcis erg goed heeft gespeeld op gravel, denk ik dat hij het nog beter kan doen op de hard courts. Het wordt interessant om te zien hoe David Goffin zal presteren. Dankzij zijn overwinning op Rafael Nadal zal hij met enorm veel vertrouwen naar de finale gaan. Natuurlijk is Frankrijk de favoriet, maar ik zou de Belgen helemaal niet willen uitsluiten als mogelijke winnaar.”

De Kroaat speelde in 2016 nog de finale van de Davis Cup en wonnen in aanloop naar de finale met 3-2 van België. David Goffin (ATP-8) won toen zijn wedstrijd van Cilic. Cilic is, net als Goffin, momenteel actief op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000).

koen

koen

MEER NIEUWS