Home » Padel » Circus Brussels Padel Open: Wereldtop is aanwezig, Belgen staan voor grote uitdaging

Circus Brussels Padel Open: Wereldtop is aanwezig, Belgen staan voor grote uitdaging

Circus Brussels Padel Open: Wereldtop is aanwezig, Belgen staan voor grote uitdaging

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het architecturale pareltje van het Gare Maritime op de site van Tour & Taxis vindt deze week de tweede editie van de Circus Brussels Padel Open plaats. Tennisplaza was aanwezig op de persconferentie.

“Hopen op talrijke opkomst”

Uitvoerend voorzitter van het toernooi Vincent Laureyssens beschouwt de Brussels Padel Open als “een uitzonderlijk toernooi”. De ambities zijn duidelijk: “We willen beter doen dan vorig jaar. Ons doel is om 50.000 toeschouwers te mogen verwelkomen.”

Wereldtop tekent present

De beste padelspeler van Brazilië en voormalig nummer 1 van de wereld, Pablo Lima (PWT 10), was ook van de partij. Het is zijn laatste jaar als professional. “Ik heb nergens spijt van. Ik heb alles gedaan wat ik kon doen. Mijn droom is padel nog meer te laten boomen in de Zuid-Amerikaanse landen, zoals Chili en Argentinië. ‘El canon de Porto Alegre’, Lima’s bijnaam, houdt erg van dit toernooi. “Brussel is zo’n mooie stad. Het is speciaal om te spelen in België, het land van chocolade en nog zoveel andere dingen (lacht).”

Wie uiteraard niet mocht ontbreken, was de meest succesvolle padelspeler in de geschiedenis: Fernando Belasteguín (PWT 8). Hij was 16 (!) opeenvolgende jaren wereldkampioen, van 2002 tot 2018. Daarnaast won hij maar liefst 230 toernooien. De 43-jarige Argentijn is onder de indruk van de locatie: “Wat een prachtig toernooi!”

Belgische trots

De 19-jarige Maxime Deloyer (PWT 147) moet de Belgische eer proberen hoog houden. Als kervers Cupra-ambassadeur wil hij de eerste Belg ooit in de top 100 worden. “We hebben zeer moeilijke tegenstanders, maar we zullen er alles aan doen om te winnen.”

Speciale prijs

De Circus Brussels Padel Open reikt een unieke bronzen racket uit ter waarde van €25.000 aan de padelspeler die het toernooi twee keer kan winnen in drie jaar tijd. Vergelijk het een beetje met de trofee van de Diamond Games die Amélie Mauresmo overhandigd kreeg door het toernooi drie keer in vijf jaar tijd op haar naam te schrijven. Zij kreeg een gouden tennisracket gedecoreerd met 2008 diamanten.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws