Home » Rising Stars Tennis Tour » Clément Geens enige Belg in de kwartfinale van Damme

Clément Geens enige Belg in de kwartfinale van Damme

Clément Geens enige Belg in de kwartfinale van Damme

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De kwartfinalisten van het Rising Stars Tennis Tour-toernooi in Damme zijn bekend. Rising Star Clément Geens is de enige overblijvende Belg bij de laatste acht. De Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen plaatsten zich voor de dubbelfinale.

Woensdag en donderdag werden de achtste finales van het enkelspel afgewerkt. Woensdag kwamen er drie Belgen in actie. Omar Salman (ATP-843) nam het op tegen Tom Schonenberg (ATP-833) uit Duitsland. De Duitser was in twee sets te sterk voor de 19-jarige Belg: 6-4 6-4.

Nadien stond het Belgische duel tussen de tieners Loïc Juszczak (geen ranking) en Clément Geens (ATP-655) (foto) op het programma. Wildcardspeler Juszczak won verrassend de eerste set van het zevende reekshoofd met 6-3. De tweede set was spannend en ging uiteindelijk naar Geens met 7-5. In de derde set stelde de 19-jarige Geens orde op zaken en won de beslissende set met 6-3.

Eerder op de dag haalde de Luxemburger Ugo Nastasi (ATP-689) het met 6-4 en 7-5 van de Duitser Leon Schutt (ATP-844).

De laatste wedstrijd van woensdag werd gespeeld tussen Pascal Meis (ATP-739) uit Duitsland en de 17-jarige Jules Okala (ATP-2070) uit Frankrijk. Meis klopte in de eerste ronde nog het eerste reekshoofd, Alexandre Folie. In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin was de 22-jarige Meis iets sterker en haalde hij het met 7-1. Het Franse tennistalent liet de moed niet zakken en kon een derde set uit de brand slepen. Okala domineerde het spel in de derde set en plaatste zich uiteindelijk voor zijn eerste kwartfinale op een Futurestoernooi (6-7 6-3 6-2).

Donderdag was Joran Vliegen (ATP-1270) de enige Belg die in actie kwam in het enkelspel. Hij startte tegen de 18-jarige Tallon Griekspoor (ATP-1098) uit Nederland. De eerste set werd gewonnen door Griekspoor met 6-4. In de tweede set gaven de spelers elkaar geen duimbreed toe en ging het tot 6-6. In de tiebreak kon Vliegen aan het langste eind trekken: 7-3. In de derde set nam de Nederlander al snel een voorsprong en gaf die niet meer uit handen: 6-3.

Het Franse duel tussen Antoine Hoang (ATP-647) en Louis Chaix (ATP-1867) werd gewonnen door Hoang met 7-6(1) en 6-3.

De winnaar van vorige week in Binche, de Duitser Oscar Otte (ATP-913) kende weinig problemen met de Chileen Marcelo Plaza (ATP-2119) en haalde het vlot met 6-3 en 6-4.

De laatste enkelwedstrijd ging tussen de Duitsers Florian Fallert (ATP-439) en Marvin Netuschil (ATP-799). Tweede reekshoofd Fallert liet zijn landgenoot in de eerste set nauwelijks in de wedstrijd komen en won vlot met 6-0. Netuschil liet zijn hoofd niet hangen en vocht zich terug in de wedstrijd. Netuschil haalde het nog met 7-5 en 6-4 van het tweede reekshoofd.

Dubbelspel

De Limburgers Sander Gillé (ATP D-427) en Joran Vliegen (ATP D-986) plaatsten zich vlot voor de finale van het dubbelspel. Ze haalden het van de Nederlandse broers Scott (ATP D-625) en Tallon (ATP D-900) Griekspoor met twee maal 6-2. Vandaag kunnen ze hun derde dubbeltitel binnenhalen. Ze spelen in de finale tegen het Frans-Luxemburgse duo Hoang en Nastasi die het met 6-2 7-5 haalden van de Duitsers Wegner en Willems.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws