Home » Geen categorie » Clijsters brengt pop-up tennis naar Hasselt

Clijsters brengt pop-up tennis naar Hasselt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Kim Clijsters Academy verlegt haar horizonten. De ex-nummer één speelster opent deze zomer twee pop-up tennisscholen in Hasselt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kim Clijsters wil met haar eigen academie in Bree gaan samenwerken met de Hasseltse clubs KTC Excelsior en Royal Hasselt Yachting Club vanaf deze zomer. De twee clubs slaan op een unieke manier de handen in mekaar met de spirit van Ivo Hendrix, die in 2011 overleed, indachtig. Carl Maes, hoofdtrainer op de Kim Clijsters Academy, wil Hendrix postuum een eerbetoon geven met de nieuwe samenwerking.

Bedoeling is om deze zomer de KCA-spirit naar Hasselt te brengen om zo jonge spelers en speelsters te laten kennismaken met de look en feel van de Kim Clijsters Academy. Clijsters wil ervoor zorgen dat jongeren niet meer echt gebonden zijn op één club, maar kunnen trainen op bijvoorbeeld Excelsior in Hasselt en haar academie in Bree.

De pop-ups worden meer dan een zomers tenniskamp, ook het sociale aspect is zeer belangrijk. Zo komt Clijsters op 16 augustus naar Hasselt, waar er ook een DJ-optreden op het programma staat. Begin september is er ook een (tennis)lesmarathon gepland. Bedoeling is om ook na de zomer verder te groeien naar een structurele samenwerking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS