Home » Grand Slam » US Open » Clijsters: “De afwezigheid van Serena doet ieders hoop groeien”

Clijsters: “De afwezigheid van Serena doet ieders hoop groeien”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een interview werd Kim Clijsters gevraagd wat er nodig is om de US Open te winnen. De afwezigheid van Serena Williams ziet ze als een grotere kans voor andere speelsters.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Je moet een erg overall speler zijn. Het is een erg veeleisende ondergrond, het is fysiek erg slopend. Je moet vooral goed kunnen bewegen”, antwoorde Clijsters aan Sportskeeda op de vraag wat een speelster nodig heeft om de US Open te winnen.

“Wie denk ik dat dat punt beheerst? Wel, Angelique Kerber (WTA-6), zij beweegt erg goed en Johanna Konta (WTA-7) ook. Er zijn heel wat verschillende meisje die erg graag op hard court spelen en zich hierop meer comfortabel voelen in vergelijking met gras en gravel. Maar weet je, Serena is nog steeds afwezig en net als op Wimbledon is het moeilijk te voorspellen wie zal winnen. Haar afwezigheid doet de hoop van andere speelsters groeien”, aldus Clijsters.

Ze acht de kans groot dat Williams beter dan ooit zal terugkeren op het circuit.

“Het belangrijkste van al is: ze is gewoonweg Serena. Ze weet wat te doen en hoe ze zich moet voelen om haar beste tennis te spelen. Dus ik denk dat ze het prima gaat doen.”

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER