Home » Geen categorie » Clijsters en Malisse scoren ook op andere velden

Clijsters en Malisse scoren ook op andere velden

Clijsters en Malisse scoren ook op andere velden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Antwerpse Sportpaleis werd vandaag omgetoverd tot een waar paradijs voor de liefhebbers van het volleybal. Onder het goedkeurend oog van meer dan 12 000 supporters vonden de finales van de beker van België plaats.

We schrijven 14 februari 2016. De meesten onder ons vieren vandaag het feest van de liefde, maar voor de volleybal-fanaten zou het wel eens een extra groot feestje kunnen worden. Het Sportpaleis geeft immers voor de tweede maal op rij onderdak aan de finales van de Lotto Cup volleybal. Om 13u stond de vrouwenfinale gepland, Asterix Kieldrecht nam het daarin op tegen Datovoc Tongeren. Omstreeks 16u ging de mannenfinale van start. Daarin streden Knack Volley Roeselare en Topvolley Callant Antwerpen om de felbegeerde beker van België.

Ook de tennisliefhebbers werden verwend. Tussen de twee finales in kon het publiek genieten van een heuse BV-wedstrijd. Fervent volleyballer Kris Wauters wist een schare bekende Vlamingen op de been te brengen, de ene duidelijk met wat meer talent dan de andere. De match ging tussen een ploeg van (ex-)sporters met onder meer blikvanger Kim Clijsters met echtgenoot Brian Lynch, Xavier Malisse, Nick Nuyens en Tia Hellebaut en een team van niet-sporters. Onder deze niet-professionele sportievelingen bevonden zich Belle Perez, Niels Destadsbader, Ruben Van Gucht, Rob Vanoudenhove, Kobe Ilsen en de broertjes Wauters.

Volleybalkanonnen Frank Depestele en Wout Wijsmans stonden de teams bij met raad en daad. Voor de niet-sporters een cadeau uit de hemel. Zij konden in de voorbije vier edities nooit aan het langste eind trekken. Imke Courtois, kreeg de eer als onpartijdige scheidsrechter te mogen aantreden.

Ook dit keer waren de sporters te sterk. Kim Clijsters mocht de wedstrijd openen en knalde meteen een paar nauwelijks houdbare opslagen over het net. Haar ploeg kwam zo al snel op een 10-0 voorsprong. Xavier Malisse deed ook zijn duit in het zakje. Hij zette twee knappe aanvallen achter de driemeterlijn in. De sporters winnen uiteindelijk in twee sets, 25-15 en 25-13.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws