Home » WTA » Clijsters geeft forfait voor Miami en Charleston: “Maar ik wil nog niet stoppen”

Clijsters geeft forfait voor Miami en Charleston: “Maar ik wil nog niet stoppen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters (WTA-1 055) heeft op Twitter aangekondigd dat ze forfait geeft voor de toernooien van Miami (Verenigde Staten, WTA 1 000) en Charleston (Verenigde Staten, WTA 500).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na maanden van stilzwijgen, kondigde Clijsters begin maart verheugd aan dat ze opnieuw op het circuit zou aantreden. Via Twitter laat ze nu weten dat de toernooien te vroeg komen en ze niet fit is. Ze vertelt ook dat ze in oktober vorig jaar een operatie onderging.

“In oktober onderging ik een operatie aan mijn rechterknie om de schade en pijn te herstellen die ik doorheen mijn carrière had opgedaan”, opent de Belgische. “Het herstel verliep goed, maar zoals geweten, werd ik in januari getroffen door COVID-19. Ik had slechts milde symptomen, maar dit had wel gevolgen op mijn intensieve trainingen.”

“Het is teleurstellend en frustrerend. Ik wist dat dit een moeilijk avontuur zou worden en er zijn uitdagingen geweest die ik niet kon controleren, maar ik wil nog niet opgeven. Ik blijf pushen en zien wat mogelijk is.”

“Ik ga de komende drie à zes weken behandelingen tegen de pijn ondergaan en daarna met mijn team beslissen wat volgt.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS