Home » WTA » Clijsters geeft niet op ondanks crisis: “Ik wil doorgaan”

Clijsters geeft niet op ondanks crisis: “Ik wil doorgaan”

Clijsters geeft niet op ondanks crisis: “Ik wil doorgaan”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor Kim Clijsters kon de coronacrisis niet op een slechter moment uitbreken. Hoe kijkt de Limburgse, met momenteel slechts twee toernooien op de comeback-teller, naar de toekomst?

“In mijn hoofd heb ik nog niet opgegeven”, vertelt ze in een Q&A met de International Tennis Hall of Fame, “ik wil doorgaan en zien wat ik nog kan bereiken.”

Al lijkt het misschien tegen beter weten in, de organisatie van de US Open wil het grandslamtoernooi nog steeds laten doorgaan. Clijsters mikt dan ook op een rentree in New York. “De kans bestaat dat het toernooi doorgaat en daar wil ik klaar voor zijn, daar bereid ik mij nu op voor. Opnieuw in het Arthur Ashe stadion spelen, zou fantastisch zijn, maar ik zou al blij zijn met een bijbaantje, hoor.” (lacht)

Sfeer

Als Clijsters aan de US Open denkt, het toernooi dat ze tot dusver drie keer won, herinnert ze zich vooral de “geweldige sfeer”. Dat gegeven zou in augustus wel eens kunnen ontbreken als het toernooi achter gesloten deuren wordt gespeeld. “Wat er ook gebeurt, ik zal mij aanpassen aan de omstandigheden”, aldus de gewezen grandslamkampioene.

Kim Clijsters - © Jimmie48 Tennis Photography
Kim Clijsters – © Jimmie48 Tennis Photography

Focus verlegd

Clijsters is sinds een paar weken opnieuw in België voor de kinderen. Ze geeft toe dat ze haar focus deels heeft verlegd naar “huiswerk verbeteren”, maar is blij dat Jada en co terug naar school kunnen gaan. “Eerst waren we in New Jersey (Verenigde Staten, n.v.d.r.), maar toen er in België gesproken werd over het heropenen van de scholen hebben we besloten om terug te keren”, vertelt ze.

Aandacht

De Belgische sloot af met een vraag over de aandacht die ze krijgt sinds de aankondiging van haar tweede comeback. “Ondanks het feit dat ik intussen als co-commentator werkte en enkel af en toe deelnam aan Legends-toernooien, voelde ik mij nog steeds speelster. Daarom besloot ik het nog één keer te proberen. Dat ik daardoor opnieuw in de spotlights zou staan, deed me aarzelen. Ik heb nu ook kinderen en wil hen een zo normaal mogelijk leven geven. Ik was blij toen de aankondiging gemaakt werd, dan was dat achter de rug en kon ik terug m’n ding doen. Ik hou niet van al die aandacht en zit ook niet veel op sociale media, gelukkig heb ik een goed team rond mij dat zo’n zaken regelt en managet.”

Bekijk hieronder de hele Q&A met Clijsters.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws