Home » WTA » Clijsters in eerste reactie na comebackwedstrijd: “Ik had die tweede set kunnen winnen”

Clijsters in eerste reactie na comebackwedstrijd: “Ik had die tweede set kunnen winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Hoe voelt Kim Clijsters zich een uur na haar comebackwedstrijd tegen Garbiñe Muguruza (WTA-16) in Dubai? “Momenteel goed, ik ben benieuwd naar morgen”, lacht ze.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Ik ben met een goed gevoel het terrein opgestapt”, opent Clijsters. “Ik speelde nooit eerder in Dubai, maar het was erg fijn om Belgische vlaggen in het publiek te zien en steun te krijgen.”

“Je speelt tennis omdat je wil winnen, dus ik ben wel wat teleurgesteld met de uitslag. Ik had echt het gevoel dat ik kansen had om de tweede set te winnen. Ik begon haar spel beter te lezen en enkele kleine dingen begonnen steeds beter te gaan. Uiteindelijk hou ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Ik heb het nog steeds in mij.”

Moe?

Hoe reageerde Clijsters’ lichaam op langere rallies? “Ik kon vaak goed mee met de rallies en na lange punten nam ik enkele seconden en vond ik m’n adem snel terug. Momenteel voel ik me goed, we zullen zien wat morgen brengt.”

Spreidstand

De Belgische trakteerde het publiek ook twee keer op haar befaamde spreidstand. “Mijn trainer had mij gezegd dat ik dat niet mocht doen, maar het is iets waar ik niet bij nadenk, het gebeurt vanzelf. Toen ik de eerste maakte, dacht ik “oké, ik kan het nog”, maar het mag natuurlijk geen gewoonte worden. Agressief vanop de baseline spelen, is beter.”

De Kimback is een feit en veel media en fans verwachten wellicht heel wat van de toekomst. Clijsters zelf trekt zich daar alvast niets van aan. “Zeg maar, schrijf maar, doe maar”, lacht ze. “Ik trek mezelf daar niets van aan, misschien omdat ik wat ouder ben nu? Zelf leg ik de lat trouwens sowieso altijd al hoog.”

Garbiñe Muguruza en Kim Clijsters - © Jimmie48 Tennis Photography
Garbiñe Muguruza en Kim Clijsters – © Jimmie48 Tennis Photography

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS