Home » Grand Slam » US Open » Clijsters is er klaar voor: “Mijn niveau is daar waar ik het wil hebben”

Clijsters is er klaar voor: “Mijn niveau is daar waar ik het wil hebben”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters (NG) is klaar voor de US Open. “Mijn buikspieren voelen veel beter aan”, zo klinkt het bij WTA Insider.

In haar eerste ronde in New York wacht Clijsters komende dinsdag geen eitje: de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA-27) versloeg dit jaar al toppers als Kristina Mladenovic (WTA-43), Donna Vekic (WTA-24) en zelfs Petra Kvitova (WTA-12). Toch is de Belgische, die omwille van een blessure verstek had laten gaan voor het toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier), klaar voor de strijd, zo zegt ze zelf.

“Mijn buikspieren voelen veel beter aan en ik ben er klaar voor”, klinkt het. “Ik heb woensdag, een dag voor de loting, nog een echografie laten nemen en die was goed. Ik heb ook stevig kunnen trainen.”

Enkele video’s

Voor Clijsters is Alexandrova een nobele onbekende. “Ik ken haar naam, maar heb haar nog niet live aan het werk gezien. Ik heb wel al enkele video’s van haar bekeken.”

“Mocht ik ver geraken in het toernooi, zou dat fantastisch zijn, maar ik wil vooral goed tennis brengen, dat is de basis van alles.”

“Op de World TeamTennis (het exhibitietoernooi waar Clijsters met haar team de titel pakte, n.v.d.r.) was mijn niveau daar waar ik het wil hebben. Ik had het gevoel dat ik heel goed stond te tennissen. Ik hoop dat ik dat hier kan doorzetten.”

Court 11

Clijsters werkt dinsdag haar eerste ronde af op Court 11. Haar partij staat geprogrammeerd als vijfde vanaf 17u Belgische tijd.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS