Home » Nieuws » Clijsters is kritisch voor zichzelf: “Het was te onregelmatig”

Clijsters is kritisch voor zichzelf: “Het was te onregelmatig”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters (NG) is er niet in geslaagd om haar eerste wedstrijd op de Chicago Fall Tennis Classic (Verenigde Staten, WTA 500) te winnen. Na afloop zag ze positieve en negatieve elementen.

Clijsters ging in Chicago in drie sets onderuit tegen Su-Wei Hsieh (WTA-97). Onze landgenote scoorde knappe winners, maar maakte ook erg veel fouten. “Ik stapte met gemengde gevoelens van de baan. Ik ben blij dat ik fysiek kon standhouden na mijn knieoperatie, maar er waren ook minder goede zaken”, zei Clijsters na afloop.

De foutenlast liep opnieuw hoog op bij Clijsters: “Ik was te onregelmatig, dat wil ik de volgende wedstrijden zeker verbeteren. Soms forceer ik te veel, maar daar kan ik mee leven. Maar ik maak ook fouten omdat ik twijfelde, bijvoorbeeld op haar tweede service, en zo’n fouten maak ik niet graag. Om te verbeteren heb ik echt matchritme nodig.”

Clijsters komt in Chicago nog in actie in het dubbelspel, waar ze erg naar uitkijkt: “Een dubbelwedstrijd kan erg nuttig zijn om bijvoorbeeld te wennen aan het lezen van een opslag. Misschien neem ik ook deel aan Indian Wells, of aan de kwalificaties, en anders wacht ik op het World Team Tennis, waar ik vorige keer echt progressie kon maken.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS