Home » WTA » Clijsters kondigt comeback aan: “Ik doe het voor de uitdaging”

Clijsters kondigt comeback aan: “Ik doe het voor de uitdaging”

Clijsters kondigt comeback aan: “Ik doe het voor de uitdaging”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gewezen tenniskampioene Kim Clijsters maakt in 2020 haar comeback op het internationale tenniscircuit. Dat kondigde ze zelf aan op Twitter.

Hét tennisnieuws van het jaar? Dat postte Clijsters, 36 jaar intussen, zonet op Twitter. In een filmpje laat ze weten dat ze in 2020 haar comeback maakt als professionele tennisster. “Ik wil niet echt iets bewijzen, ik doe het voor de uitdaging”, vertelt ze aan WTA.

“Ik hou nog steeds van tennis spelen, of dat nu op een Grand Slam met de Legends is of als sparring partner van iemand. De liefde voor de sport is er ontegensprekelijk nog, de vraag is nu of ik nog een bepaald niveau kan halen?”

Te jong voor pensioen

“Ik ben nu 36 en voel mij te jong om op pensioen te zijn. Er zijn zoveel inspirerende atleten en moeders die het kunnen. Ik kan niet wachten om terug op de courts te staan en te bekijken wat mogelijk is. Er is nog veel werk, maar de trainingen van de voorbije maanden hebben mij alleen maar extra energie gegeven.”

“Ik heb lang nagedacht over een comeback, maar met drie kinderen in huis was dat niet evident. Nu Blake naar de kleuterschool gaat, is het anders. Dat besef kwam er nadat we in januari met het hele gezin naar de Australian Open zijn afgereisd. Dat was de eerste keer dat we met onze andere kinderen konden praten over hoe we dat met Jada vroeger allemaal voor elkaar kregen. Zij gaf toen ook aan dat ze die levensstijl geweldig vond.”

Voor Clijsters, die vier grandslamtitels op haar naam wist te schrijven, is dit de tweede comeback. Zeven jaar geleden stopte ze voor de tweede keer met tennissen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws