Home » Nieuws » Clijsters lanceert Pablo en geeft meer uitleg over toekomst

Clijsters lanceert Pablo en geeft meer uitleg over toekomst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters (WTA-1 153) zakte nog eens naar België af voor de lancering van het Pablo-systeem in haar Kim Clijsters Sports & Health Club. Over een eventueel vervolg op haar comeback viel er weinig nieuws te rapen.

Vier buitenpleinen van padelclub ‘De Boneput” werden uitgerust met een Pablo-totem, een hard- en softwaresysteem voor toeganscontrole via gezichtsherkenning. Doel van de technologie is om het ongeoorloofd gebruik van pleinen door niet-betalende spelers te vermijden. Samen met Pablo oprichter Brahim Boulbahaiem gaf Clijsters een woordje uitleg.

“Steeds vaker kreeg ik van vrienden te horen dat niet-betalende spelers een padelterrein innamen. Dit terwijl mijn vrienden wel lid waren, maar niet konden spelen. Controle van het terreingebruik via Pablo vormt de oplossing voor deze frustratie. Het zorgt er bovendien voor dat padelclubs niemand meer op het terrein moeten sturen om de spelers te controleren,” aldus Clijsters.

Kim Clijsters en het Pablo-systeem - @ Wavemakers
Kim Clijsters en het Pablo-systeem – @ Wavemakers

De Limburgse speelde een spelletje padel op haar club, maar van een nieuwe deelname aan een WTA-toernooi is er voorlopg nog geen sprake. “Ik probeer vijf à zes keer per week te trainen met mijn coach, maar de planning van toernooien blijft een probleem. Mijn gezin komt op de eerste plaats. Voor mijn tennis zou het beter zijn als ik wat meer toernooien kan spelen, maar ik wil ook thuis zijn om alles voor de kinderen te regelen. Het is een moeilijke puzzel”, vertelde Clijsters.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS