Home » WTA » Clijsters legt werkpunten bloot: “Het spel lezen, moet een stuk beter”

Clijsters legt werkpunten bloot: “Het spel lezen, moet een stuk beter”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters verloor dinsdagnacht in Monterrey (Mexico, International) ook haar tweede comebackwedstrijd en geeft toe dat er nog heel wat werk aan de winkel is. “Mijn opslag was beter dan in Dubai, maar mijn terugslag was een probleem”, klinkt het zelfkritisch.

“Het is niet zomaar op een bal slaan, alles daarrond moet ook op zijn plaats vallen”, reageert Clijsters na haar verlies. “Ik heb het gevoel dat dat op training regelmatig lukt en in wedstrijd met momenten, maar nog niet constant genoeg.”

“Mijn wedstrijd tegen Konta was een goede les om te kijken wat beter moet. Ik heb over het algemeen goed geserveerd, maar mijn terugslag was een probleem waardoor er automatisch meer druk kwam op mijn opslagspellen. Nu is het de ontgoocheling die primeert, maar ik voelde me wel een stuk comfortabeler dan in Dubai aangezien ik beter begonnen ben. Ik had voor Dubai ook al hard getraind op mijn opslag, jammer dat het er daar toen niet is uitgekomen. Het is wel positief dat hij nu een stuk beter was. Met kleine stapjes moeten de dingen allemaal een stukje beter worden.”

Afreizen naar Indian Wells

Het volgende toernooi op de planning van Clijsters is Indian Wells (Verenigde Staten, Premier Mandatory) dat van start gaat op 9 maart. “Ik ga nu bekijken met het team of ik nog even hier blijf om te trainen, of we meteen doorreizen”, besluit de Belgische.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS