Home » Grand Slam » Clijsters na waar breakfestival meteen onderuit op US Open

Clijsters na waar breakfestival meteen onderuit op US Open

Clijsters na waar breakfestival meteen onderuit op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kim Clijsters (NG) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. Tegen Ekaterina Alexandrova (WTA-29) had de Belgische de kansen echter binnen handbereik.

Clijsters begon als een wervelwind aan set één. Ze haalde haar eerste opslagspel binnen op love en brak bij 2-1 al meteen door de opslag van Alexandrova. Daarop volgde opnieuw een love game en in een mum van tijd stond het 4-1 voor de Belgische.

Bij 5-2 volgde een spel op leven en dood. Clijsters kon vier setpunten vooralsnog niet verzilveren, maar even later was het wel raak: opnieuw op love haalde de Belgische de eerste set binnen met 6-3.

Moeizame start in set twee

De tweede set begon moeizaam voor Clijsters. De Russische snoepte meteen haar opslag af en toverde daarop op haar beurt een love game uit haar mouw. Clijsters bleef echter aanklampen en zette de bordjes terug gelijk: 2-2.

Bij 3-3 kreeg de Belgische opnieuw een breakbal, maar die verzilveren lukte niet. Enkele vlotte opslagspelletjes verder leek de set op een tiebreak te gaan uitdraaien, maar Alexandrova besliste daar ei zo na anders over. Ze kreeg twee setpunten cadeau bij 5-4 in haar voordeel, maar Clijsters gaf niet toe en haalde de game uiteindelijk nog binnen. Op haar beurt kreeg de Belgische in het daaropvolgende game een breakbal, maar dit keer was het Alexandrova die de wedstrijd nog wat wou rekken: 6-5 voor de Russische.

Het breakfestival was daarmee niet afgelopen. Alexandrova kreeg van Clijsters opnieuw twee kansen om de set te pakken en bedankte bij kans twee: 7-5 voor de Russische.

Breakfestival duurt voort

Set drie begon met een break voor Clijsters en daarna zes games op rij voor Alexandrova (ze snoepte o.a. een opslagspel af waarin Clijsters drie dubbele fouten sloeg), wat resulteerde in een 6-1-eindoverwinning voor de Russische en einde toernooi voor Clijsters.

Of er in de derde set fysiek wat aan de hand was met Clijsters was niet meteen duidelijk, maar tijdens haar laatste opslagspellen sloeg de Belgische verdacht zacht op.

In totaal verzilverde Alexandrova vijf van haar tien vergaarde breakpunten, Clijsters bleef steken op drie op vijftien.

In de volgende ronde wacht de Russische de winnares uit het duel tussen Viktoria Kuzmova (WTA-85) en thuisspeelster Catherine McNally (WTA-124).

De leukste video’s

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws