Home » Geen categorie » Clijsters openhartig: “Adoptieplannen verwaterd, maar derde kindje nog steeds welkom”

Clijsters openhartig: “Adoptieplannen verwaterd, maar derde kindje nog steeds welkom”

Clijsters openhartig: “Adoptieplannen verwaterd, maar derde kindje nog steeds welkom”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Deze week is gewezen toptennisser Kim Clijsters niet uit de media weg te slaan. Zowel op televisie als in verschillende populaire weekbladen praat de Limburgse openhartig over de aankomende BNP Paribas Fortis Diamond Games, maar ook over haar gezinsleven. “Ik probeer de rol als mama en als echtgenote zo goed mogelijk uit te voeren”, vertelt ze o.a. in TV Familie.

Afgelopen week werd in Brussel een nieuwe vestiging van de gezonde fastfoodketen Foodmaker geopend. Clijsters, die gezonde voeding hoog in het vaandel draagt, is één van de ambassadrices en werd door de boekskes honderduit gevraagd over haar privé-leven. De Limburgse zag er alvast geen graten in en gaf eerlijk toe dat ze er zelfs als tennisster al van droomde om voor haar gezin te zorgen. “En kijk, we zijn nu enkele jaren verder en ik heb het me nog niet beklaagd”, opent ze in TV Familie. “Ik hecht enorm veel belang aan gezinswaarden. Dat heb ik meegekregen van mijn moeder. Ik neem de huiselijke taken dan ook graag op mij: het thuis gezellig maken, poetsen, naar de winkel gaan… Het zijn die kleine dingen die mij gelukkig maken en waar ik veel voldoening uit haal.”

Is Clijsters het klassieke huisvrouwtje? “Hélemaal niet”, voegt ze er in Dag Allemaal aan toe.”Ik vind het belangrijk om ook tijd voor mezelf te hebben: op m’n gemak een badje nemen, wat gaan sporten… Dat zorgt er mee voor dat ik een goeie mama ben. Heel wat vrouwen cijferen zich volledig weg voor hun kroost. Wel, ik niet.”

Derde (adoptie)kindje?

Hoewel Clijsters toegeeft dat het “met twee kinderen (dochter Jada (6) en zoon Jack (1), nvdr.) in huis” soms wat hectisch is, denken haar man Brian Lynch en zij nog steeds na over een derde.”We hebben een tijdje over adoptie gesproken, maar die plannen zijn wat verwaterd. We hebben het nu al zo druk met de combinatie werk en gezin (Clijsters is zakenvrouw en Lynch is coach bij basketbalclub Limburg United, nvdr.). Zo’n adoptie kan trouwens heel lang duren. En wie weet krijgt Brian nog een aanbieding om in het buitenland te gaan werken.”

BNP Paribas Fortis Diamond Games

Op 7 februari maken de BNP Paribas Fortis Diamond Games hun comeback in het Antwerpse Sportpaleis onder de toeziende ogen van tournament director Clijsters en creative director Elodie Ouedraogo (voormalige Belgische topatlete, nvdr.). Ook hierover gaf Clijsters maar al te graag tekst en uitleg in de media. “Ik wilde een nieuw toptoernooi in België en ben samen met mijn manager Bob Verbeeck beginnen brainstormen”, vertelde ze woensdag in ‘Reyers Laat’. “Ik heb heel goede herinneringen aan het toernooi van Antwerpen. De stress om voor eigen publiek te spelen heeft me goed geholpen in de grandslamtoernooien op latere leeftijd. Ik ben dan ook heel blij dat de organisatie van de Diamond Games gelukt is.”

[alert type=”block” title=”Ook op Ketnet was Clijsters afgelopen week te gast:”]

[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws