Home » Geen categorie » Clijsters: “Serena zal het niet makkelijk hebben”

Clijsters: “Serena zal het niet makkelijk hebben”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Terugkeren naar het hoogste niveau na je eerste kind: Kim Clijsters deed het haar voor. De Belgische waarschuwt Serena Williams (WTA-15) echter dat ze voor een zware opdracht staat. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In 2009 verbaasde Clijsters de tenniswereld door de US Open te winnen, slechts 18 maanden nadat ze voor het eerst moeder werd. De Belgische kende haar grootste successen na haar zwangerschap waarin ze drie van haar vier Grand Slams won.

In een interview voor AFP vertelde ze dat de situatie van Williams uniek is en dat de Amerikaanse voor heel wat uitdagingen staat wanneer ze terugkeert naar de tour.

“Elke speler is anders, elke zwangerschap is anders, elke bevalling is anders, dus het is erg moeilijk om in te schatten hoe snel ze terug kan keren”, aldus de Belgische.

“Op het vlak van tennis heeft Williams 23 Grand Slams op haar naam staan voordat ze een baby zal krijgen. Ik won er één, dus ik denk dat dat voor haar al in orde is, geen problemen met de Grand Slams. Maar je moet je weg zoeken en dat geldt zeker wanneer je voor het eerst moeder wordt. Ik kreeg gelukkig hulp want mijn man reisde met me mee. Ik zou het niet gekund hebben als mijn familie er niet was.”

Court en Goolagong deden het haar voor

Clijsters is de meest recente speelster die Grand Slams wist te winnen als moeder. Margaret Court en Evonne Goolagong deden het haar voor. De Australische Goolagong won slechts zeven maanden na haar bevalling (in mei 1977) de Australian Open dat toen in december werd gespeeld. In 1980 won ze de titel op Wimbledon. In 1981 beviel ze van een tweede kind voordat ze in 1983 haar racket aan de haak hing.

Court, ook een Australische, speelde de finale van Wimbledon in 1971 wanneer ze zwanger was van haar eerste kind. In maart 1972 beviel ze en in 1973 won ze de Australian Open, Roland Garros en de US Open. Zelfs na een tweede bevalling in 1974 keerde Court terug naar de tour. Ze won nog één WTA-toernooi maar won geen Grand Slam meer.

koen

koen

MEER NIEUWS