Home » Grand Slam » Coach Fissette blikt vol vertrouwen vooruit naar finale: “Mentaal is Osaka enorm vooruit gegaan”

Coach Fissette blikt vol vertrouwen vooruit naar finale: “Mentaal is Osaka enorm vooruit gegaan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naomi Osaka (WTA-3) is in Melbourne op jacht naar haar vierde grandslamzege. Coach Wim Fissette is trots op de progressie die zijn pupil gemaakt heeft.

Het succes van Osaka op de Australian Open heeft ook een Belgisch kantje. Met coach Fissette en sparring partner Seppe Cuypers aan haar zijde walst de Japanse over al haar concurrentes heen. In de finale volgt een duel met de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA-24).

Fissette is blij met de progressie van Osaka: “Op 2 november zijn we gestart, het was de langste voorbereiding ooit op een Grand Slam. Maar dat heeft ons ook de kans gegeven om aan verschillende aspecten van haar spel te werken. Het is mooi om te zien hoe nu alle puzzelstukjes in elkaar vallen, sinds de US Open heeft ze nog een grote stap voorwaarts gemaakt. Ze speelt heel consistent en ook mentaal is er een stap voorwaarts gezet.”

Vooral dat mentale aspect vindt Fissette belangrijk: “De basis van alles is een goede attitude, dat wil niet zeggen dat je niet eens negatief kan zijn, maar je moet dat ook snel achter je kunnen laten. Het is niet dat we hierover grote gesprekken hebben gevoerd, maar het is meer iets waar we dagelijks mee bezig zijn. Ze wil een rolmodel zijn voor jonge speelsters.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS