Home » Geen categorie » Coach Goffin: “Hij kan een top 5 speler worden en een Grand Slam winnen”

Coach Goffin: “Hij kan een top 5 speler worden en een Grand Slam winnen”

Coach Goffin: “Hij kan een top 5 speler worden en een Grand Slam winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor iedereen lijkt het een kwestie van tijd voor David Goffin (ATP-13) in de top 10 staat. De Zweedse Thomas Johansson die samen met Thierry van Cleemput Goffin coacht sinds begin dit jaar ziet het echter nog grootser.

In een interview met het Belgische Play Tennis-magazine vertelde hij dat Goffin de top 5 zelfs mag ambiëren. Hij vertelde recent zelfs dat hij volgens hem ook in staat is om een Grand Slam te winnen. Hij zou dit beide kunnen realiseren indien hij zijn service en volley nog kan verbeteren volgens de Zweed. Op de baseline is hij nu al bij de allerbeste spelers van de wereld volgens Johansson.

“Hij moet werken aan zijn kleine tekortkomingen (de opslag en zijn netspel) want anders wordt het moeilijk om in vijfsetters voorbij Novak of Andy te geraken. Kijk, als je hem op training bezig ziet… Hij speelt zo goed. Vanop de baseline is hij voor mij top vijf van de wereld. Na die halve finales in Amerika heeft hij ook de smaak te pakken gekregen. Als hij nog een paar van die toernooien kan spelen zal hij begrijpen: hier hoor ik thuis, ik kan wedijveren met die toppers.”

Volgens Johansson die één keer de Australian Open heeft gewonnen, moeten de beste jaren voor Goffin dan ook nog komen: “Hij gaat rond zijn 27ste, 28ste op zijn best zijn. Dan hebben spelers de ervaring, de kennis en weten ze hoe ze moeten trainen en kennen ze de meeste van hun tegenstanders vanbinnen en vanbuiten.”

koen

koen

Meer nieuws