Home » ATP » Coach post video van Andy Murray op gravel: neemt de Brit deel aan Roland Garros?

Coach post video van Andy Murray op gravel: neemt de Brit deel aan Roland Garros?

Coach post video van Andy Murray op gravel: neemt de Brit deel aan Roland Garros?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[In de creatie van dit artikel is gebruik gemaakt van generatieve AI.]

Zal Andy Murray (ATP-57) deelnemen aan Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam)? De drievoudige Grand Slam-kampioen is uit sinds eind maart vanwege een enkelblessure, maar heeft de hoop gewekt om sneller terug te keren dan verwacht.

De voormalige nummer 1 van de wereld kwam niet meer in actie sinds hij een enkelblessure opliep tijdens zijn nederlaag tegen Tomas Machac (ATP-50) op de Miami Open (Verenigde Staten, ATP 1000) eind maart. Murray zei dat de blessure hem voor een “langere periode” uit de running zou houden en er waren zorgen dat dit zelfs zijn grasseizoen in gevaar zou kunnen brengen.

De Brit onderging echter geen operatie en zou daardoor misschien sneller weer kunnen terugkeren op de Tour. Zijn coach Jonny O’Mara plaatste een video op sociale media van Murray die op een gravelbaan traint, wat fans doet hopen op een terugkeer op Roland Garros, het grandslamtoernooi dat op 26 mei in Parijs begint.

(lees verder onder de video)

Nog één keer Roland Garros… en de Olympische Spelen

Murray heeft sinds 2020 slechts één keer de French Open gespeeld en heeft de laatste jaren zijn gravelprogramma sterk verminderd om zich te concentreren op de voorbereiding op het grasseizoen.

Dat dit waarschijnlijk zijn laatste jaar op de Tour zal zijn maakt dat hij graag nog één keer in Parijs wil spelen voordat hij met pensioen gaat. “De afgelopen jaren heb ik geprobeerd mezelf beter voor te bereiden op het grasseizoen, maar dat garandeert niet dat ik echt goed ga spelen op gras,” zei Murray eerder dit jaar. “In 2013 speelde ik Roland Garros niet en won ik Wimbledon. In 2016 speelde ik de finale in Parijs en won ik Wimbledon ook. Ik denk niet dat het een enorm verschil maakt als ik een extra week train op gras. Dus ja, ik zou graag nog één keer willen spelen op Roland Garros.”

Daarnaast vinden dit jaar in Parijs de Olympische Zomerspelen plaats, en wordt het tennistoernooi afgewerkt op de site van Roland Garros. Murray (ATP D-341) heeft al laten weten dat hij op de Spelen graag zou aantreden in het dubbel met zijn landgenoot Daniel Evans (ATP D-216).

Tennisplaza AI

Tennisplaza AI

Meer nieuws