Home » Grand Slam » Wimbledon » Coach van Goffin maakt zich zorgen: “David is David niet meer”

Coach van Goffin maakt zich zorgen: “David is David niet meer”

Coach van Goffin maakt zich zorgen: “David is David niet meer”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-9) maakte dit seizoen geen goede indruk op gras en ging in de eerste ronde van Wimbledon kansloos onderuit. Coach Thierry Van Cleemput maakt zich zorgen over zijn pupil.

Na afloop van zijn nederlaag klaagde Goffin over een gebrek aan energie: “Ik vond niet meteen een antwoord op het goede spel van Matthew Ebden (ATP-51). Ik had de energie niet om te vechten voor elke bal en was slecht op de belangrijke momenten.”

Goffin speelde voor Wimbledon slechts één officiële wedstrijd op gras op Queens: ” Na Roland Garros was ik niet klaar om meteen toernooien te spelen, misschien miste ik vandaag wat matchritme. Ik heb dit seizoen al veel energie verbruikt. Toen ik me goed voelde in Rotterdam kreeg ik die bal in mijn oog en daarna heb ik veel energie gestoken in mijn comeback. Ik heb nog geen echte pauze gehad en ik moet mijn batterijen eens kunnen opladen.”

Ook voor coach Van Cleemput kwam de nederlaag onverwacht: “Ik heb geen verklaring. Hij heeft inderdaad bijna niet op gras gespeeld, maar dat was een bewuste keuze om hier top te zijn. Goffin is momenteel als een paard dat niet over een hindernis wil springen. Hij moet opnieuw leren vechten in een match, zichzelf heruitvinden. Momenteel is David David niet meer, hij is te apathisch. Misschien moeten we een sportpsycholoog inschakelen of een lange rustpauze inlassen?”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws