Home » Grand Slam » Coach Wawrinka in de bres voor ‘opgesloten’ spelers

Coach Wawrinka in de bres voor ‘opgesloten’ spelers

Coach Wawrinka in de bres voor ‘opgesloten’ spelers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Daniel Vallverdu, de coach van Stan Wawrinka (ATP-18), werkt achter de schermen aan een plan om het lot van de rivalen van zijn pupil te verbeteren.

Hoewel het merendeel in Australië intussen dag in dag uit kan trainen, zitten 72 spelers en speelsters, waaronder ook Kimmer Coppejans (ATP-175), nog steeds opgesloten in hun hotelkamer waar ze een strikte quarantaine uitzweten. Vallverdu, die lid is van de ATP Tour Spelersraad als de vertegenwoordiger van de coaches, zat intussen samen met de Tour- en Tennis Australia-officials over de situatie van die laatste groep.

Naar verluidt lobbyt de Venezolaan voor een latere startdatum van de Australische toernooien zodat iedereen eerst op niveau kan komen. Anderzijds vraagt hij dat van wie nu in quarantaine zit, zijn of haar eerste wedstrijd later wordt ingepland en de getroffen spelers ‘s nachts in de koelte mogen spelen.

Nooit perfect

“Het zal nooit perfect zijn, daar moeten we realistisch in zijn”, aldus de coach in de krant The Australian, “maar de bedoeling is om het eerlijker te maken voor iedereen. Als je hen twee dagen later laat starten, geef je hen twee à drie dagen meer tijd om zich voor te bereiden. Het zal vreemd aanvoelen voor hen op de baan en fysiek zullen ze zich in het begin niet geweldig voelen, vandaar mijn voorstel.”

De ATP Cup en twee andere ATP 250-toernooien voor de mannen beginnen op 1 februari en zullen dienen als voorbereiding op de Australian Open. De quarantaine van de getroffen spelers loopt af in het weekend van 30 en 31 januari. Vallverdu hoopt dus dat zij pas op woensdag 3 februari worden ingepland voor hun eerste wedstrijd.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws