Home » Nieuws » Code oranje voor zaalsporten: Dubbelspel bij tennis verboden

Code oranje voor zaalsporten: Dubbelspel bij tennis verboden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen geldt vanaf woensdag code oranje voor zaalsporten in Vlaanderen. Hierdoor mag er in tennisclubs geen dubbelspel meer gespeeld worden en moeten de kleedkamers en douches sluiten.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het stijgend aantal coronabesmettingen in ons land heeft nu ook gevolgen voor de tenniswereld. Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft namelijk beslist dat er vanaf woensdag code oranje geldt voor zaalsporten in Vlaanderen.

Bij code oranje zijn er strengere regels van toepassing om het coronavirus te bestrijden. Alle indoorsporten waarbij je geen anderhalve meter afstand kan bewaren, worden verboden voor iedereen ouder dan twaalf jaar.

Kinderen jongeren dan twaalf jaar vormen dus een uitzondering, laat minister Weyts weten: “Voor de jongste sporters blijft er wel iets meer mogelijk: we willen ervoor zorgen dat zij kunnen blijven sporten”.

Voor tennis betekent dit concreet dat er geen dubbelspel meer gespeeld mag worden. Enkelspel is wel nog toegelaten omdat hierbij de anderhalve meter afstand kan bewaard worden. Daarnaast worden de kleedkamers en douches ook gesloten.

Mogelijk geldt er wel een uitzondering voor dubbelspel met personen die behoren tot je nauwe contacten. Tennis Vlaanderen laat weten dat er later gecommuniceerd zal worden als ze informatie gekregen hebben van de Vlaamse Sportfederatie.

Trainingen kunnen ook nog doorgaan, zolang ook hierbij voldoende afstand wordt bewaard. Kantines in tennisclubs mogen openblijven onder dezelfde voorwaarden als in de horeca: Tafels met maximum vier personen, enkel zittend en 1,5 meter afstand tussen de tafels.

Ook is er nog publiek toegelaten. Hierbij blijven dezelfde beperkingen gelden: maximaal 200 toeschouwers indoor, maximaal 400 toeschouwers outdoor, met afstand tussen elkaar en mondmaskers.

Weyts zegt dat de sportfederaties zelf vragende partij waren voor strengere regels: “In het sportleven zijn er verhoudingsgewijs meer besmettingen dan bijvoorbeeld in het onderwijs. Dan moet je je verantwoordelijkheid durven nemen en durven schakelen.”

Weyts doet ook nog een oproep om de regels na te leven: “We roepen op dat iedereen de maatregelen naleeft langs het sportveld. We waarschuwen wel: als de situatie blijft verslechteren, dan komen er ook nog strengere maatregelen in beeld. De boodschap is: Blijf sporten, maar doe het anders!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS