Home » ATP » Collignon grijpt nipt naast titel in Roseto Degli Abruzzi

Collignon grijpt nipt naast titel in Roseto Degli Abruzzi

Collignon grijpt nipt naast titel in Roseto Degli Abruzzi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In zijn eerste finale van een challengertoernooi moest Raphael Collignon (ATP-249) in een nipte driesetter het onderspit delven. Topreekshoofd Filip Misolic (ATP-142) haalde het in de beslissende set in een spannende tiebreak.

In het Italiaanse Roseto Degli Abruzzi ging de 21-jarige Collignon in de kwartfinale voorbij onze landgenoot Gauthier Onclin (ATP-224). Vervolgens klopte hij het zevende reekshoofd in de halve finale waardoor Collignon zijn eerste finale van een challengertoernooi bereikte.

De finale werd een duel met eerste reekshoofd Misolic. In een spannende eerste set was Collignon de sterkste met 6-4. Collignon ging met een snelle break verder op zijn elan in de tweede set. Misolic keerde echter terug en kwam met 7-5 langszij.

In de derde set kon Collignon twee keer breaken maar Misolic knokte zich telkens terug waarna een tiebreak voor het sluitstuk zorgde. Het topreekshoofd was met 8-6 het sterkste in de tiebreak en greep zo nipt de titel.

Dankzij zijn sterke week zal Collignon 48 plaatsen stijgen op de ATP-ranking naar het nummer 211, zijn nieuwe hoogste ranking. Onclin zal ook naar zijn hoogste ranking klimmen en bereikt volgende week ATP-214.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws