Home » ATP » Collignon is klaar voor comeback in Spanje: “Ik was gefrustreerd, maar nu voel ik me veel sterker”

Collignon is klaar voor comeback in Spanje: “Ik was gefrustreerd, maar nu voel ik me veel sterker”

Collignon is klaar voor comeback in Spanje: “Ik was gefrustreerd, maar nu voel ik me veel sterker”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er is licht aan het einde van de tunnel voor Raphaël Collignon (ATP-330). De 21-jarige Belg plant volgende week zijn comeback op het ITF Circuit na enkele maanden van blessureleed.

Het laatste professionele wapenfeit van Collignon dateert van de kwalificaties op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) begin juli. Hij verloor toen in de tweede kwali-ronde en verliet Londen met een stressfractuur in het ellebooggewricht van zijn linkerarm. Na twee mislukte comeback-pogingen zonder medische goedkeuring, hoopt de Luikenaar volgende week op meer succes in het Spaanse Benicarlo (ITF M25).

“Begin september probeerde ik een eerste keer terug te komen, maar de MRI en CT-scan toonden aan dat er nog restanten van de breuk waren”, vertelt Collignon in een reactie aan de Association Francophone de Tennis (AFT). “Ik was teleurgesteld en zag het einde van de tunnel niet meer echt”, gaat de Luikenaar verder. “Ik trainde zonder duidelijk doel en zag hoe vergelijkbare spelers intussen Challengers wonnen en dichter bij de top 100 kwamen, dat is frustrerend.”

Mentale rust

De gedwongen professionele rust maakte van Collignon misschien geen gelukkige tennisser, maar tegelijk bood de pauze de Luikenaar de kans om mentaal tot rust te komen. “Ik kon meer tijd met familie en vrienden doorbrengen en moest niet de hele tijd aan tennis denken”, vertelt hij.

“Ik realiseerde me hoeveel geluk je als speler hebt als je op een toernooi bent, gezond bent en geen blessures hebt, zelfs als het soms sportief moeilijk is. Ik hoop dat dit inzicht me in de toekomst zal veranderen.”

Ondanks zijn blessure, kon Collignon de hele tijd blijven trainen en aan zijn fysieke paraatheid werken. “Ik ben sterker geworden, mijn cardio en uithoudingsvermogen zijn verbeterd, ik voel me veel sterker. Ik weet ook dat Zizou (Bergs, n.v.d.r.), met vergelijkbare beperkingen als de mijne, is doorgegaan met toernooien spelen.”

Met het einde van het seizoen in zicht, verwacht Collignon niet al te veel meer van 2023. Benicarlo wordt dus een eerste, lichte test. Het toernooi wordt buiten gespeeld op gravel. “Als alles goed gaat, neem ik een weekje rust na Benicarlo en zal ik daarna nog twee Challengertoernooien spelen in Valencia en Portugal.”

Raphaël traint momenteel met de 18-jarige Emilien Demanet, die ook al drie maanden in de lappenmand ligt en eind november terug in actie hoopt te komen.

Australian Open wordt moeilijk

“Ik weet dat het erg moeilijk zal zijn voor de Australian Open, maar het doel voor het einde van dit seizoen is om zo dicht mogelijk bij een ranking te komen die toegang geeft tot de Grand Slam-kwalificaties”, besluit Collignon.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws