Home » Geen categorie » Collignon klopt Onclin in Belgisch duel

Collignon klopt Onclin in Belgisch duel

Collignon klopt Onclin in Belgisch duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Toulouse Balma (M25, Frankrijk) was Raphael Collignon (ATP-436) te sterk voor landgenoot Gauthier Onclin (ATP-279). Hij moet in de halve finale aan de bak tegen het tweede reekshoofd.

Op het ITF-toernooi van Toulouse Balma was er in de halve finale een Belgisch duel. Vijfde reekshoofd Onclin startte als favoriet tegen de lager gerangschikte Collignon. In onderlinge duel stond het 3-2 voor Onclin. Collignon was echter in vorm in het Franse toernooi want in de eerste ronde stuntte hij al tegen het derde reekshoofd.

De partij begon met twee breaks voor de twee spelers die allebei gecoacht worden door Steve Darcis. Later in de eerste set hielden de twee Belgen elkaar in evenwicht tot Collignon bij 5-4 door Onclins opslag ging en de set greep met 6-4.

In de tweede set domineerde Onclin eerst. Hij kwam met twee breaks op een 5-1-voorsprong. Daarna kon Onclin de set echter niet afmaken en keerde Collignon de situatie om. Collignon won zes punten op rij en knokte zich met 7-5 naar de zege in de tweede set en de match.

Collignon treft in de halve finale tweede reekshoofd Maxime Janvier (ATP-252). In de andere halve finale is er een duel tussen Franse thuisspelers Antoine Escoffier (ATP-222) en Clement Chidekh (ATP-293).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws