Op de Luxembourg Outdoor Junior Open 2016 (Grade 4) werd gestreden voor een plaats in de kwartfinale. Maar liefst zes Belgen betraden de arena in het enkelspel. 

Frederic Jacobs (ITF-563), zesde reekshoofd, speelde tegen Daniel De Jonge (ITF-1444). De 16-jarige Nederlander verraste onze landgenoot. Hoewel Jacobs een slordige negenhonderd plaatsen hoger op de ITF-ranking staat, vond hij geen antwoord op het spel van De Jonge. Met 6-2 en 6-3 plaatste onze noorderbuur zich voor de kwartfinale.

Ook Guillaume Dermiens (ITF-1275) kwam tegenover een jongen uit Nederland te staan. Hoewel Jesper De Jong (ITF-449) het vijfde reekshoofd in Luxemburg was, kreeg hij van Dermiens geen vrijgeleide naar de volgende ronde. Toch bleek de Nederlander in twee sets te sterk, 6-4 en 7-5. Intussen kende ook Theo Vanweghe geen onverdeeld succes. Tegen de Braziliaanse Igor Gimenez (ITF-650) verloor hij de eerste, maar won de tweede set. Een derde manche leek er echter te veel aan voor Vandeweghe, met 1-6 gaf hij de wedstrijd uit handen.

Tibo Colson (ITF-785) kreeg Stijn Slump (ITF-407, die Jordan Decloet (ITF-924) in de eerste ronde naar huis speelde, voorgeschoteld. De Nederlander won de eerste set met 6-2. Colson nam revanche en won set 2 met 7-5. Hij bleef op zijn winnende elan verdergaan en schreef ook de beslissende set met 6-2 op zijn naam. Gauthier Onclin (ITF-1014) ondervond duidelijk minder weerstand van Marlon Vankan (NG). Onze landgenoot ging met tweemaal 6-2 voorbij de jonge Duitser. Onclin mag zich zo opmaken voor een duel met Colson in de kwartfinale.

Mathilde Trigaux (ITF-795) bleef als enige Belgische meisje over in het enkeltoernooi. Zij speelde tegen de Britse Emma Redacanu (ITF-759). Ondanks een klein verschil op de ranglijst, deelde Redacanu een flinke tik uit. Trigaux kon slechts drie spelletjes winnen. Met 6-2 en 6-1 verzekerde de Britse zich van een plek in de kwartfinale.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.