Home » Geen categorie » Colson grijpt brons op Europees Jeugd Olympisch Festival

Colson grijpt brons op Europees Jeugd Olympisch Festival

Colson grijpt brons op Europees Jeugd Olympisch Festival

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tibo Colson heeft België een bronzen medaille bezorgd op het Europees Jeugd Olympisch Festival in Tbilisi in Georgië. In de strijd voor de derde plaats versloeg hij in een driesetter de veel hoger geplaatste Pool Daniel Michalski.

In de Georgische hoofdstad Tbilisi maakte Colson (rechts op de foto, rood T-shirt) deze week indruk op het Europees Jeugd Olympisch Festival, het tweejaarlijks Europese equivalent van de Junior Olympische Spelen. Hij versloeg als underdog onder andere het zestiende en het tweede reekshoofd en plaatste zich zo knap voor de laatste vier. Vrijdag moest de Limburger uit Maasmechelen in een driesetter het onderspit delven tegen vierde reekshoofd Adrian Andreev (#41) uit Bulgarije en miste zo een finaleplaats.

Tibo Colson- © Niels Van Den Steen
Tibo Colson- © Niels Van Den Steen

In de strijd om het brons stond de 15-jarige Colson (Europese juniorenranking: #531) tegenover zijn Poolse leeftijdsgenoot Daniel Michalski (#32). Ze speelden voor de eerste keer tegen elkaar. Michalski begon als favoriet aangezien hij bijna vijfhonderd plaatsen hoger staat op de Europese juniorenranking. Dat verschil in ranking was echter niet zichtbaar in de match. Colson begon sterk aan zijn wedstrijd en brak in de eerste set twee keer door de opslag van Michalski. Onze landgenoot hield zijn voorsprong vast en pakte de eerste set met 6-2.

Michalski gaf zich echter niet gewonnen en vocht terug in de tweede set. Na een spannende strijd zette de Pool de stand in evenwicht met 6-4 en dus viel in de derde set de beslissing over de match.

In de derde set knokten Colson en zijn Poolse tegenstander tot het einde voor het brons. Colsen bleek uiteindelijk de sterkste. Hij forceerde een beslissende break en maakte de match met 6-4 af. Op het podium pronkte de Maasmechelenaar achteraf met de bronzen medaille naast de Bulgaar Andreev en de Israëliër Yshai Oliel. De Bulgaarse gouden medaille Andreev was deze week de enige speler die Colson kon verslaan.

Yshai Oliel, Adrian Andreev en Tibo Colson- © Niels Van Den Steen
Yshai Oliel, Adrian Andreev en Tibo Colson- © Niels Van Den Steen

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws