Home » Geen categorie » Colson naar halve finales Europese Jeugd Olympische Spelen

Colson naar halve finales Europese Jeugd Olympische Spelen

Colson naar halve finales Europese Jeugd Olympische Spelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tibo Colson heeft zich geplaatst voor de halve finales van het Europees Jeugd Olympisch Festival. In Tbilisi, Georgië, wist hij vier hoger gerangschikte spelers te verslaan om dat te bereiken.

Het Europees Jeugd Olympisch Festival is het tweejaarlijks Europese equivalent van de Junior Olympische Spelen. Met tennis als een van de negen sporten, kon een Belgische tennisselectie niet ontbreken. En dus trok de 15-jarige Colson (Europese juniorenranking: #531) samen met Maxim Verboven (#698), Axana Mareen (#492) en Louise Wittouck (#993) naar het rustieke Tbilisi. Met in beide draws reekshoofden die diep in de top 150 gerangschikt zijn, leek het een bijzonder moeilijke opdracht te worden voor de Belgische delegatie.

Verboven, Mareen en Wittouck moesten dan ook al snel in de eerste ronde hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Colson stuntte echter wedstrijd na wedstrijd en versloeg op weg naar de kwartfinales onder andere zestiende reekshoofd Daniel Khin (#122) en tweede reekshoofd Tomasz Dudek (#20). In de kwartfinales wachtte opnieuw een tegenstrever die hoger op de ranglijsten vertoeft: de Roemeen Stefan Palosi (#255).

In een wedstrijd waarin beide spelers elkaar in evenwicht hielden, was het uiteindelijk Colson die de eerste set wist te pakken. Met 6-4 nam hij zo al een optie op een halve finale-ticket. Beide jongens besloten echter dat het nog was spannender kon, en dus weken geen van beiden nog uit in de tweede set: 6-6. Maar ook in de tiebreak die daarna volgde, kwam er aanvankelijk geen afscheiding. Pas bij 9-8 kon Colson de definitieve kloof slaan en zo België laten dromen van een medaille: 7-6 (8).

Voor die medaille moet Colson nog één partij winnen. Een eerste kans krijgt hij daarvoor op vrijdag, wanneer hij het in de halve finales opneemt tegen vierde reekshoofd Adrian Andreev (#41) uit Bulgarije. Mocht hij die partij winnend afsluiten, dan speelt hij zaterdag voor de gouden medaille tegen eerste reekshoofd Yshai Oliel (#19) uit Israel of derde reekshoofd Daniel Michalski (#32) uit Polen. Verliest de jonge Belg zijn halve finale, dan speelt hij eveneens zaterdag een match voor de bronze medaille tegen de verliezer van de andere halve finale.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws