Home » Geen categorie » Colson strijdt voor brons op Europees Jeugd Olympisch Festival

Colson strijdt voor brons op Europees Jeugd Olympisch Festival

Colson strijdt voor brons op Europees Jeugd Olympisch Festival

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tibo Colson heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het Europees Jeugd Olympisch Festival in Tbilisi, Georgië. Zaterdag speelt hij nog wel voor het brons.

Colson (Europese juniorenranking: #531), die zich knap als underdog voor de halve finales had weten te plaatsen, moest het in de halve finale opnemen tegen vierde reekshoofd Adrian Andreev (#41) uit Bulgarije. Hoewel die heel wat hoger gerangschikt staat, had Colson afgelopen week al meermaals bewezen dat hij spelers van dat niveau aankon.

Toch begon de match allesbehalve goed voor de Belg. Hij verloor al snel zijn opslag en kon de Bulgaar niet het vuur aan de schenen leggen. Vrij snel was de eerste set dan ook al weg: 1-6.

Colson liet zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden. Hij krikte zijn niveau op en ging de confrontatie vol aan. Colson speelde bevrijd, en dat loonde. Bij 5-5 schakelde hij nog een tandje hoger en even later had hij de tweede set beet: 7-5.

De derde set zou dus beslissen over wie er op zaterdag voor het goud mocht spelen en wie voor het brons. En met die motivatie in het achterhoofd was het opnieuw Andreev die de match begon te dicteren. Colsons vaatje begon na een zware week leeg te raken en hij vond geen oplossingen meer. Met opnieuw 1-6 zorgde de Bulgaar voor de genadetik.

Colson heeft nu een kleine vierentwintig uur om zich opnieuw voor te bereiden. Op zaterdag speelt hij namelijk nog een match met als inzet de bronze medaille. Daarvoor kruist hij de degens met de Pool Daniel Michalski (#32) die in zijn halve finale in twee korte sets verloor van Yshai Oliel (#19)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws