Home » Grand Slam » Complete chaos in de bubbel op de US Open: “We wisten dat dit kon gebeuren”

Complete chaos in de bubbel op de US Open: “We wisten dat dit kon gebeuren”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vrijdag was de chaos compleet op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). De wedstrijd tussen Alexander Zverev (ATP-7) en Adrian Mannarino (ATP-39) werd eerst gecanceld, maar kon uiteindelijk toch plaatsvinden.

De Fransman Mannarino is één van de spelers die contact had gehad met Benoit Paire (ATP-23), maar mocht uiteindelijk wel gewoon deelnemen aan het toernooi tot… vrijdag. Zijn derde rondewedstrijd tegen Zverev hing urenlang aan een zijden draadje nadat de gouverneur van New York had beslist dat hij niet mocht spelen. “Ik zou normaal om 14u30 mijn wedstrijd tegen Alexander hebben moeten spelen, maar de organisatie liet me weten dat de staat New York had beslist dat ik het terrein niet opmocht, ondanks het feit dat de stad New York mij eerder wél had toegelaten te spelen”, aldus Mannarino.

“Ze vertelden me dat ze zouden proberen enkele mensen te overtuigen om die beslissing ongedaan te maken. Uiteindelijk is hen dat gelukt en kon ik spelen om 17u, maar er is veel gebeurd in tussentijd.”

Zverev shirtloos

De chaos kwam aan het licht toen Zverev om 15u30 shirtloos en op zijn dooie gemak op één van de balkons in het Arthur Ashe stadion werd gespot.

“Ze hadden mij verteld dat er maar een kleine kans was dat we zouden kunnen spelen en dat dat om 17u zou zijn”, verklaarde de Duitser na de wedstrijd. “Als speler en voor een collega-speler ben ik blij dat Adrian uiteindelijk de kans kreeg om te spelen. Het was pure politiek.”

Djokovic: “Wisten dat dit kon gebeuren”

Ook Novak Djokovic (ATP-1) werd na zijn gewonnen derde rondewedstrijd om een mening gevraagd. Hij vertelde dat hij op zijn beurt zijn best had gedaan om via zijn contacten tot bij de gouverneur te geraken. “Hij was de enige die de uiteindelijke beslissing kon nemen.”

“Jammer genoeg konden noch de ATP, USTA of WTA hierover beslissen. Misschien had de communicatie beter gekund, maar tegelijk begrijp ik dat zij soms niet anders kunnen dan gewoon uitvoeren wat hen wordt opgedragen door de gezondheidsadministratie van New York.”

“Voor we naar de Verenigde Staten kwamen, wisten we dat er een grote kans was dat situaties als deze zouden voorvallen”, besloot de Serviër.

Novak Djokovic - © Brad Penner (USTA)
Novak Djokovic – © Brad Penner (USTA)

Uiteindelijk won Zverev de partij met 6-7 (4), 6-4, 6-2 en 6-2. In de vierde ronde wacht hem de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP-99).

Alexander Zverev - © Brad Penner (USTA)
Alexander Zverev – © Brad Penner (USTA)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS