Home » Geen categorie » Coppejans bereikt finale in Meknes

Coppejans bereikt finale in Meknes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans heeft zich geplaatst voor de finale van de challenger van Meknes in Marokko (€ 42 500). Hij versloeg in drie sets een Italiaan.

Coppejans (ATP-260) staat voor de eerste keer in zijn carrière in de finale van een challengertoernooi. Hij was in de halve finale op het gravel van Meknes te sterk voor de Italiaan Matteo Viola (ATP-182). De match begon echter rampzalig voor Coppejans. De West-Vlaming verloor de eerste set met 6-0. In de tweede set keerde Coppejans terug in wedstrijd en won hij de set met 6-2.

In de beslissende set kwam de 20-jarige Belg op een 5-2 voorsprong. Viola brak nog één keer terug door de opslag van Coppejans maar bij 5-4 maakte onze landgenoot op zijn opslag de match af. Het is voor Coppejans zijn eerste finale van een challengertoernooi. In de finale is zijn tegenstander de winnaar van het duel tussen het vijfde reekshoofd Roberto Carballes Baena (ATP-214) en het achtste reekshoofd Lucas Pouille (ATP-199). Coppejans won dit jaar al het ITF-toernooi van het Turkse Antalya. In totaal behaalde hij in zijn carrière al vijf titels in ITF-toernooien maar hij kon nog nooit een challenger winnen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS