Home » Geen categorie » Coppejans bereikt kwartfinale in Rennes

Coppejans bereikt kwartfinale in Rennes

Coppejans bereikt kwartfinale in Rennes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans is uitstekend op dreef in het Franse Rennes. Hij won er reeds 5 wedstrijden op rij, en haalde de kwartfinale na een overwinning op vijfde reekshoofd Jan Hajek.

Coppejans(ATP-286) wist zich voor het challengertoernooi van Rennes te plaatsen via drie overwinningen in de kwalificaties. Hij versloeg de Deen Nielsen, de Fransman Gueydan en de Zwitser Bohli, telkens in twee sets. In de eerste ronde kende hij wat moeite met de Est Zopp, maar haalde uiteindelijk toch een 6-2 6-7(3) 6-3 overwinning binnen.

In de tweede ronde zorgde hij voor een stunt door vijfde reekshoofd Hajek (ATP-104) in minder dan een uur te verslaan met 6-1 6-1. Hajek is de hoogste geplaatste speler die Coppejans tot hiertoe versloeg, en hij noemde het dan ook een van zijn mooiste overwinningen. Door deze overwinning duikt hij volgende week de top 260 binnen. In de kwartfinale wacht topreekshoofd Kenny De Schepper (ATP-89).

In Frankrijk zijn ze alvast onder de indruk van dit jonge Belgische talent, en interviewden ze Coppejans na zijn overwinning :

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws