Home » Geen categorie » Coppejans bezorgt België eerste zege van 2014

Coppejans bezorgt België eerste zege van 2014

Coppejans bezorgt België eerste zege van 2014

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vrijdagnacht werd het nieuwe tennisseizoen officieel afgeschoten met de kwalificaties van de eerste toernooien van 2014. In die kwalificaties was ook een Belg aanwezig: Kimmer Coppejans. Op het challengertoernooi van Noumea, Nieuw-Caledonië ($ 75 000 +H) bereid de jonge belofte zich voor op zijn allereerste deelname aan een grandslamtoernooi.

Het nieuwe seizoen begon echter met een valse noot voor Kimmer Coppejans (ATP-258). Door de slechte weersomstandigheden was hij namelijk meer dan 60 uur (!) onderweg van Brussel naar Nieuw-Caledonië, een eilandje ten oosten van Australië. Toch had de Belg er tijdens zijn eerste wedstrijd niet al te veel last van.

Als derde reekshoofd in de kwalificaties was hij de eerste ronde vrij. In de tweede ronde moest hij de baan op tegen de Nieuw-Zeelander Alexander Klintcharov (ATP-1793). In de eerste set kon die nog ongeveer gelijke tred houden met Coppejans, maar na een break was de set over: 6-4. In de tweede set kwam de Nieuw-Zeelander er niet meer aan te pas. Kimmer Coppejans ging door op zijn elan en even later stond ook de 6-2 van de tweede set op het scorebord.

In de laatste ronde van de kwalificaties ontmoet Coppejans voor het eerst de Brit Brydan Klein (ATP-389), het zevende reekshoofd. Ook David Goffin (ATP-110), Ruben Bemelmans (ATP-148) en Germain Gigounon (ATP-238) beginnen hun seizoen in Nieuw-Caledonië, maar zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws