Home » Geen categorie » Coppejans bij laatste vier in Praag

Coppejans bij laatste vier in Praag

Coppejans bij laatste vier in Praag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-103) heeft de halve finale bereikt op het ATP-Challengertoernooi van Praag (€ 42 500). In zijn kwartfinale knokte hij zich in een driesetter voorbij de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-166).

Derde reekshoofd Coppejans kende in zijn eerste twee matchen op het gravel in Praag geen problemen met zijn tegenstanders. Hij liet amper vier spelletjes liggen en schaarde zich gemakkelijk bij de laatste acht. In de kwartfinale speelde de West-Vlaming voor de eerste keer in zijn carrière tegen de Hongaar Fucsovics.

Coppejans greep in de eerste set de zege met 6-4. In de tweede set bracht Fucsovics de stand in evenwicht met 7-5. Daarna speelde Coppejans echter op een hoger niveau met een opslagpercentage van 88 procent in de derde set. De 21-jarige Belg gunde zijn tegenstander nog slechts één spelletje en maakte de match af na 2 uur en 7 minuten. Door zijn zege klimt hij volgende week waarschijnlijk naar de top 100, rond plaats 98. In de halve finale moet Coppejans het opnemen tegen achtste reekshoofd Inigo Cervantes (ATP-151) of tweede reekshoofd Norbert Gombos (ATP-137).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws