Home » Davis Cup » Coppejans boekt knappe overwinning en brengt België op gelijke hoogte in Brazilië

Coppejans boekt knappe overwinning en brengt België op gelijke hoogte in Brazilië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de eerste dag van de Davis Cup-ontmoeting hangen de bordjes gelijk tussen België en Brazilië. Arthur De Greef (ATP-202) verloor zijn eerste partij maar Kimmer Coppejans (ATP-195) bracht België knap langszij.

In de eerste partij moest De Greef de wet van de sterkste ondergaan. Thiago Monteiro (ATP-107) was een maatje te groot voor onze landgenoot, die geen enkel breakpunt kon afdwingen. De Braziliaan won de partij eenvoudig met 6-3 en 6-2.

Coppejans nam het in de tweede match op tegen Rogerio Dutra Silva (ATP-139). De Oostendenaar forceerde een vroege break, serveerde sterk en haalde de eerste set met 6-4 binnen. In de tweede set ging Coppejans meteen door de opslag van Dutra Silva, hij hield de voorsprong vast en won ook set twee met 6-4.

Op zaterdag staat het dubbelspel op het programma met Sander Gillé (ATP D-83) en Joran Vliegen (ATP D-86), gevolgd door de twee resterende enkelpartijen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden